YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler görüş önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emniyetli ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve yaman sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin semtı nöbet, yangın bapları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri kabil gayrı yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Yangın sırasında emniyetliğin esenlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanılamar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır.

 Gestaltnın kuma merdivenlerinin yangın ve özge ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

 Bir strüktürda yahut katlarında bulunan her kullanıcı bağırsakin, diğer kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan tükenmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa yahut çışitalara doğrudan muvasala sağlamlanması gerekir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nüfus sayısı 50’nin Yangın Merdiveni Kapısı şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına birlik çıkış yerinde akseptans edilir.

Kaçış midein kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair bünyelarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki indinde cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın kapıları kadar bina eminği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, kızdırmae Yangın Kapısı dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Veriler kapıların Yangın Kapısı belli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin tamamı uygulama ortamında kaydedildiği muhtevain gerçek hayatta aynı geriları vermeyebilir.

Report this page